trešdiena, 2024. gada 3. jūlijs

Grāmata "Эннеаграмма. Ваш путь личностного развития"

"Эннеаграмма. Ваш путь личного развития" Макани Хелена Конгсбах

Dānietes Helēnas Kongsbahas Makani grāmata "Эннеаграмма. Ваш путь личностного развития" par eneagrammu krievu valodā, bija pirmā, kuru iegādāju, sākot apgūt eneagrammas zinības. Tobrīd, 2012.gada vasaras sākumā, Latvijā šī tēma bija jauna un Zvaigznes ABC nu jau populārais izdevums vēl nebija sasniedzis grāmatnīcu plauktus. Savukārt, man, uzsākot eneagrammas studijas, ļoti gribējās uzzināt ko vēl vairāk par šo tēmu. Mana pirmā eneagrammas praktiķa kursa pasniedzēja- Nadežda Doroņina-Koltan bija pazīstama ar grāmatas tulkotāju, tamdēļ jau pašās pirmajās mācību dienās solījās mums to sagādāt. Un solījumu turēja. Tā šī grāmata nokļuva pie manis. 

Man šī grāmata patīk. Vienkārša, ērta un saprotama. Tajā ir aprakstītas pašas svarīgākās lietas, nepazaudējot eneagrammas studiju jēgu. Grāmatā ir īss ieskats gan eneagrammas vēsturē, gan eneagrammas teorijas pamatos, gan pašu eneatipu aprakstos. Kas man patīk: tajā ir īss ieskats tajā, kā domā katrs eneatips, gan arī attiecībām un darba videi veltītas sadaļas. Un, kā ierasts grāmatās par eneagrammu, ir atsevišķi izceltas sadaļas, kas veltītas katra eneatipa attīstībai. Tas man īpaši patīk šajā personību tipoloģijā. Vai esat sastapuši tipa izaugsmei un pašizaugsmei veltītas sadaļas jebkādā citā personību tipoloģiju aprakstā? :) Tātad. Šajā grāmatā atradīsiet katram eneatipam veltītu attīstības sadaļu, tāpat arī sadaļu, kā praktiski strādāt ar katru  no trim intelekta veidiem. 

"Yes, this is quite good book for beginers!"*, tā atbildēja uz manu grāmatas slavinājumu pati Helēna Makani, kad ar viņu tikos 2014.gada eneagrammas treneru apmācībās. Lai arī pati Helēna eneagrammas treniņus vada jau kopš 1997.gada, tomēr ne mirkli nejutu Helēnas pārākumu. Viņa ar lielu pietāti un cieņu izturējās pret katru savu mācību dalībnieku. Savā dzīvē esmu sastapusi tikai dažus šādus trenerus. Lielus cilvēkus. Šai tikšanās reizei par godu iegādāju vēl vienu grāmatas eksemplāru, kurā savus laba vēlējumus ierakstīja pati Helēna.

SECINĀJUMS

Ja vēlies īsu un praktiski pielietojamu eneagrammas rokasgrāmatu- rekomendēju tieši šo. Ne vienu reizi vien, tajā ieskatīsies, lai ātri atrastu īsu un konkrētu atbildi. Garākus aprakstus un dziļākus pētījumus gan meklē citās grāmatās ;). 

GRĀMATAS IEGĀDE

Grāmatas oriģinālvaloda ir dāņu. Manā rīcībā ir šīs grāmatas izdevums krievu valodā. Jāatzīst, ka tulkojums ir ļoti kvalitatīvs, jo to veikusi viena no lielākajām profesionālēm šajā jomā- Irina Karopa (pieredzējis tulks un profesionāla eneagrammas pasniedzēja). Ir iespējams iegādāties šīs grāmatas tulkojumu arī  angļu valodā. 

Krievisko grāmatas izdevumu var iegādāties šeit>>

*"Jā, tā ir diezgan laba grāmata iesācējiem!" angļu val.

Attēli no personīgā arhīva.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru